Πέθανε σήμερα ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος, ο οποίος επί χρόνια αρθρογραφούσε επί χρόνια στην εφημερίδα Αυγή, η οποία έκανε γνωστή την τραγική είδηση. Η κηδεία του δημοσιογράφου θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Βασίλης Πάικος, εκτός από αρθρογράφος της Αυγής, ήταν και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας και ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84.

Στο προσωπικό του προφίλ του Facebook υπάρχουν μηνύματα που αποχαιρετούν τον Βασίλη Πάικο.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Πάικου απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνοντας λόγο για έναν επαγγελματία με «δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων» που «κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα.

Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πηγή: newsbeast.gr