Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Χαραγκιώνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών. Ο γνωστός ως «Τάλμποτ» στους αγώνες αυτοκινήτου, ήταν και ο ιδρυτής του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Θεόδρωος Χαραγκιώνης γεννήθηκε στην Καστέλα το 1948 και φοίτησε στη Ράλλειο και κατόπιν στην πρότυπο Ιωνίδειο Σχολή. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard και στο Stanford. Ήταν ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ίδρυσε τον Όμιλο Χαραγκιώνη που ειδικευόταν στην ανάπτυξη και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση ακινήτων επαγγελματικής φύσης στο κέντρο των μεγάλων ελληνικών πόλεων, στο λιανικό εμπόριο ειδών πολυτελείας και στην εγκαθίδρυση και διαχείριση σταθμών αυτοκινήτων.

Υπήρξε ο δημιουργός των πρώτων εμπορικών κέντρων της χώρας και ήταν αυτός ο οποίος έφερε τον οίκο μόδας Gucci. Υπήρξε πρόεδρος του Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ) καθώς και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του I.C.S.C (International Council of Shopping Centers).

Συμμετείχε αρκετές φορές ως οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων με το ψευδώνυμο «Τάλμποτ», έχοντας κατακτήσει την πρωτιά στο ενιαίο με Autobianchi Αbarth το 1975.

Πηγή: newsbeast.gr