Ο πρεσβευτής της Μιανμάρ, Ου Μιο Ταντ Πε στην Κίνα πέθανε χθες Κυριακή (7/8). Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρόκειται για τον τέταρτο πρεσβευτή στη χώρα που έφυγε από τη ζωή μέσα σε έναν χρόνο.

Ο πρεσβευτής Ου Μιο Ταντ Πε θεάθηκε για τελευταία φορά το Σάββατο (6/8), όταν είχε συνάντηση με αξιωματούχο στη νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Γιουνάν, που γειτονεύει με τη Μιανμάρ, σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Τρεις διπλωματικές πηγές ενημερωμένες σχετικά είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο πρεσβευτής πέθανε χθες Κυριακή, καθώς ταξίδευε στη Γιουνάν.

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες και δημοσίευμα σε ΜΜΕ της Μιανμάρ, η αιτία του θανάτου του εκτιμάται ότι ήταν καρδιακή προσβολή.

Η πρεσβεία της Μιανμάρ δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters της ζήτησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Ο Ου Μιο Ταντ Πε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ονομάστηκε πρεσβευτής στην Κίνα στα τέλη του 2019. Παρέμεινε στη θέση αφού κατέλαβε την εξουσία το στρατιωτικό καθεστώς, την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Μέσα σε έναν χρόνο πέθαναν άλλοι τρεις ξένοι πρεσβευτές

Άλλοι τρεις ξένοι πρεσβευτές στην Κίνα πέθαναν τον τελευταίο χρόνο.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας Γιαν Χέκερ, 54 ετών, πέθανε τον Σεπτέμβριο, προτού συμπληρωθούν δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε το πόστο.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σερχίι Καμίσεφ, 65 ετών, πέθανε τον Φεβρουάριο, ενώ έκανε ή μόλις είχε ολοκληρώσει επίσκεψή του σε εγκατάσταση όπου διεξάγονταν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο πρεσβευτής των Φιλιππίνων, ο Χοσέ Σαντιάγο «Τσίτο» Σάντα Ρομάνα, 74 ετών, πέθανε ενώ βρισκόταν σε καραντίνα στην επαρχία Ανχούι (ανατολικά) τον Απρίλιο.

Πηγή: newsbeast.gr