Θλίψη προκαλεί η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας από την Περαία, Στράτος Κοσμόγλου. Έδινε μάχη με τον καρκίνο.

«Με βαθιά οδύνη ο ΝΑΟΚΘ αποχαιρετά σήμερα τον προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοίας Στράτο Κοσμόγλου. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/6/2022 στις 10:00 στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη», αναφέρει ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – ΝΑΟΚΘ σε ανάρτησή του.

«Ενας όμορφος, γλυκός και ευγενικός άνθρωπος, ιστιοπλόος ,προπονητής δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Στράτος Κοσμόγλου, ο Στράτος μας, έφυγε νωρίς. Ηταν μόλις 36. Αλλά ήταν μεγάλος πολεμιστής. Πολέμησε τον καρκίνο για τα παιδιά του, για το κορίτσι του και για τον ίδιο. Εχασε. Αλλά εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να ξεχάσει τον Στράτο…», ανέεφρε σε μήνυμά της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

O αθλητής από την Περαία τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado με την Μαρία Βογιατζοπούλου. Ηταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας, σύμφωνα με το voria.gr.

Το ελληνικό πλήρωμα των ομίλων, Ακτής Θερμαϊκού και ΝΟΘ, κατάφερε μια ξεχωριστή διάκριση στο χώρο της ιστιοπλοΐας καθώς αγωνίζονταν μεταξύ των δέκα καλύτερων πληρωμάτων στην κατηγορία τους.

«Δεν περίμενα πραγματικά μετά από 12 χρόνια απουσίας μου από τον υγρό στίβο να καταταγώ σ αυτήν τη θέση. Όταν μπήκα όμως μέσα στο σκάφος ήταν σαν μην έχασα ούτε μια ημέρα αγωνιστικής επαφής μου με το νερό. Θέλω να ευχαριστήσω το Ντάνη Πασχαλίδη και τον Κωνσταντίνο Τριγώνη που με βοήθησαν με υλικοτεχνική υποδομή για να τρέξω στους αγώνες.

Πολλές φορές η ζωή μας παίζει περίεργα παιχνίδια και δεν μας επιτρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους να κάνουμε σχέδια για αυτό που θέλουμε. Αυτή την φορά κατάφερα έκανα σχέδια και τα πραγματοποίησα τρέχοντας αυτό το παγκόσμιο που για πολλούς φαίνονταν ένα άπιαστο όνειρο στην αρχή όταν τους το πρώτο είπα ότι δεν θα κατάφερνα να τα βγάλω εις πέρας μέχρι το τέλος, αλλά έχοντας την βοήθεια του πατέρα μου, παλιών μου συναθλητών, φίλων και νυν αθλητών μου το πέτυχα. Τα κατάφερα και με το πλήρωμα μου και παλιά μου αθλήτρια Μαρία Βογιατζοπούλου τερματίσαμε 3η στα μεικτά πληρώματα.. Μια αρκετά μεγάλη επιτυχία για πολλούς αλλά για εμένα προέχει ότι κατάφερα να τρέξω ύστερα από τόσα χρόνια και να ξανά νιώσω αυτή την αίσθηση…Ελπίζω να έγινε η αρχή», είχε δηλώσει τότε ο αθλητής ιστιοπλοΐας που έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με το thes.gr.

Πηγή: newsbeast.gr