Τα Πετράλωνα είναι από εκείνες τις γειτονιές της Αθήνας, που ο καθένας απολαμβάνει κάθε φορά που θα βρεθεί εδώ. Εκτός από τις εικόνες που ταξιδεύουν νοσταλγικά στο παρελθόν, πρόκειται και για μια περιοχή που διαθέτει και πολύ προσεγμένα στέκια με υπέροχες αυλές, τόσο για φαγητό όσο και για ποτό.

Για cocktails: Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, ο τσαλαπετεινός (η επιστημονική του ονομασία το upupa epops) δίνει έμφαση στο μπαρ (η μπάρα του μετράει μάλιστα μήκος 7 μέτρων) με προσεγμένα cocktails και αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας. Τα cocktails του είναι εξαιρετικά, γι αυτό και αποτελούν επιτυχημένη επιλογή.

Το δημοφιλές πλέον στέκι, για καφέ και ποτό, φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 7 & Θεανούς) τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.

Για φαγητό: Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Για όλες τις ώρες της ημέρας: Επί της Δεξαμενής

Επί της Δεξαμενής

Ένα σχετικά άγνωστο στέκι με μια κουκλίστικη υπερυψωμένη αυλή– μπαλκόνι, το Επί της Δεξαμενής (Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1) ενδείκνυται για άκρως χαλαρές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εξόδους. Βρίσκεται στην περιοχή της Δεξαμενής, μια γειτονιά των Πετραλώνων που αξίζει να ανακαλύψετε, και σερβίρει καφέ και ποτά σε τίμιες τιμές.

Για brunch: Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη αυλή που καλεί για πλούσιο και γευστικό brunch, καθώς και για περιποιημένα cocktails.

Πηγή: newsbeast.gr