Στις φυλακές Τρίπολης κρατείται ο προφυλακισμένος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για τρία κακουργήματα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε μοναχικά γενέθλια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου του 2022.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί της Δευτέρας (03/01) σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Πρωινό» αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στις φυλακές Τρίπολης.

«Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης»

«Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης. Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκαλώνει» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία. Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη» πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr