«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως ενδεχομένως πολλοί να το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία.

Για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια και καραντίνα Ελλήνων του εξωτερικού, που θα έρθουν στη χώρα για τις γιορτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις αύριο στις 12:30.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με το στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά» τόνισε.

«Θα υπάρξει ελαστικοποίηση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αύριο θα δοθούν οδηγίες και για τα SMS, αν αποφασιστεί οποιαδήποτε αλλαγή (π.χ. άνοιγμα λιανεμπορίου).

Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown, θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ότι μέχρι τον Μάρτιο θα έχει εμβολιαστεί ένας ικανοποιητικός αριθμός πολιτών.

«Η Τουρκία δεν θα φύγει από τη Σύνοδο αν δεν πάρει κάτι»

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο αν δεν πάρει κάτι».

Δήλωσε ότι στο τραπέζι υπάρχουν τρία βασικά ζητήματα, όπως η επέκταση των κυρώσεων που είχαν αποφασιστεί τον Οκτώβριο του ’19 για πρόσωπα και εταιρείες που συμμετέχουν στις τουρκικές γεωτρήσεις, η επέκταση του εύρους των κυρώσεων πέραν της εξορυκτικής δραστηριότητας αν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ βάλει στο χαρτί τις κυρώσεις, αλλά και το τι θα γίνει με το εμπάργκο όπλων στη γείτονα το οποίο έχει θέσει και ο κ. Μητσοτάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Πηγή: newsbeast.gr