Στην επόμενη εβδομάδα παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού, καθώς όπως είπε μελετώνται εναλλακτικά σενάρια για την σταδιακή άρση του lockdown.

Επανέλαβε δε ότι «προς το παρόν οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα, να ρίξουμε τα κρούσματα, ειδικά στις περιοχές-πηγές ανησυχίας, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στον κυβερνητικό σχεδιασμό άρσης των περιορισμών».

Σε ερώτηση για άρση της καραντίνας σε δύο ταχύτητες, για περιοχές με καλή ή επιβαρυμένη εικόνα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη αυτή τη στιγμή να κάνει ανακοινώσεις, γιατί μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούει τις υποδείξεις των ειδικών.  Για τα σχολεία είπε πως «προέχει η τήρηση των μέτρων. Θα υπάρξει ενημέρωση, όταν είμαστε έτοιμοι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», ερωτηθείς σχετικά για το εάν θα ισχύσει η αποστολή των SMS στο 13033 κατά τις ημέρες των εορτών, αλλά και για τις μετακινήσεις.

Εν όψει της εορτής του Αγία Ανδρέα, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες της Πάτρας να αποφύγουν τον συγχρωτισμό και την ανταλλαγή επισκέψεων και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μη γίνει λόγος υπερμετάδοσης του ιού άλλη μία τοπική εορτή.

Όπως ενημέρωσε, το Σάββατο ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί νοσοκομεία και θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα

Πηγή: newsbeast.gr