Στα «βέλη» εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που εξαπέλυσε Facebook ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊόυ απάντησε ο Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «έχει ταυτιστεί με τα ψέματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι σε σημερινή τοποθέτησή του ο επικεφαλής της εξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται σε «στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας».

«Όμως, στην αμέσως επόμενη σελίδα της έκθεσης (σελίδα 45) γράφεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, όταν για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα (στην έκθεση αναφέρονται οι σχετικές ανά χώρα ημερομηνίες)», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι από τον Απρίλιο, όταν βγαίναμε από την πρώτη φάση της πανδημίας, έως τώρα οι πρόσθετες δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα. Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο σχετικός πίνακας:

Πηγή: newsbeast.gr