Σε ποσοστό 73,4%, δηλαδή σχεδόν 3 στους 4, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ επέλεξαν την δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους. Συγκεκριμένα, 63.980 υποψήφιοι από τους 87.150 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, έκαναν χρήση της δυνατότητας που εφαρμόζουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων για δεύτερη φορά.

Όπως αναφέρουν τα συναρμόδια υπουργεία, «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr».

Πρώτη φορά η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών με την λήψη sms εφαρμόστηκε το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε ότι «τρεις στους τέσσερις υποψηφίους ζήτησαν και έλαβαν με SMS τα αποτελέσματά τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ταυτόχρονα με την ανάρτησή τους. Για δεύτερη χρονιά, αξιοποιούμε την τεχνολογία για να διευκολύνουμε τους μαθητές».

Πηγή: newsbeast.gr