Με την παρουσίαση του «Μίτου», του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών που αποτελεί το νέο θεσμικό εργαλείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο το Δημόσιο να καταγράψει και να χαρτογραφήσει τον εαυτό του. Και μπορεί αυτό να ακούγεται προφανές, αλλά σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου. Σε όσες χώρες κι αν πήγαμε και σε όσες χώρες κι αν κάναμε την ερώτηση πόσες είναι οι διαδικασίες του κράτους σας, κανένας δεν μπορούσε να μας απαντήσει. Ενώ μια τράπεζα μπορεί», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπογράμμισε ότι γίνεται αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ελληνικό Δημόσιο, η οποία έχει να κάνει με τα ίδια τα στελέχη του Δημοσίου να καταγράφουν το σύνολο των διαδικασιών του ελληνικού κράτους με τρόπο ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται ο άνθρωπος.

«Βλέπουμε τις διαδικασίες από τη θέαση του πολίτη και όχι αυτή του κράτους», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το έργο της καταγραφής των διαδικασιών, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, εξελίσσεται εδώ και ένα χρόνο.

Στην συνέχεια θα δοθούν τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr