Μια γυναίκα από τη Βρετανία έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο, αφού έκανε λιποαναρρόφηση από την οποία κατέληξε με μαύρες τρύπες σε όλο το σώμα, με αποτέλεσμα να πάθει σήψη και το δέρμα της να μυρίζει άσχημα, καθώς ξεκίνησε να νεκρώνει.

Η 50χρονη Janet Smalley με αφορμή τα γενέθλια της αποφάσισε να κάνει κοιλιοπλαστική και ταξίδεψε στην Τουρκία, αφού βρήκε τη συγκεκριμένη θεραπεία διαθέσιμη στην τιμή των περίπου 5.000 ευρώ, δηλαδή το μισό από όσο κοστίζει στη χώρα της, σύμφωνα με την thesun.co.uk.

Έτσι, πήγε στην Κωνσταντινούπολη στις 26 Σεπτεμβρίου και όταν συνάντησε τον γιατρό, την ενημέρωσε ότι πρώτα χρειάζονταν λιποαναρρόφηση, ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία. Εκείνη συμφώνησε αμέσως και έκανε τις δύο θεραπείες, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε στην Πόλη, ώστε να αναρρώσει.

Παρόλα αυτά, άρχισε να βιώνει έντονος πόνους, με τα δόντια της να τρέμουν, ενώ σταδιακά γέμισε με κόκκινες πρησμένες φουσκάλες. «Πονάς πολύ, αλλά δεν ξέρεις τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, έτσι απλά συνεχίζεις με αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε τρεις μέρες λοιπόν, η κατάσταση χειροτέρεψε και επικοινώνησε με το νοσοκομείο, που έκανε τις θεραπείες. Εκεί όμως την ενημέρωσαν, ότι δεν είχε κάτι ανησυχητικό, αφού αυτή είναι η διαδικασία αποκατάστασης, ενώ μερικά σωματικά της προβλήματα «οφείλονταν στο άγχος».

«Το δέρμα σου είναι νεκρό»

Η Janet Smalley επέστρεψε στη Βρετανία με τους Τούρκος γιατρούς να αναφέρουν ότι δεν χρειαζόταν να επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο, αφού τη διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Έτσι, πέρασαν τέσσερις μέρες και μετά από έντονη παρότρυνση της κόρης της, επισκέφθηκε έναν ειδικό.

Εκεί, ο γιατρός άναυδος την ενημέρωσε ότι το δέρμα της είχε νεκρώσει σε αρκετά σημεία, όπως στην πλάτη και την κοιλιά, με αποτέλεσμα να πάθει σήψη και να χρειαστεί επειγόντως θεραπεία, ώστε να σώσει τη ζωή της.

«Μου είπαν ότι είχα νεκρωτικό δέρμα και ρώτησα “τι σημαίνει αυτό;”. Τότε μου απάντησαν πως «το δέρμα σου είναι νεκρό». Ήμουν πραγματικά αναστατωμένη», είπε η 50χρονη.

Χειρουργείο κοιλιά

Έκτοτε, έμεινε για εννέα μέρες στο νοσοκομείο και ξεκίνησε να λαμβάνει αντιβιοτικά σε καθημερινή βάση, όπως και να επισκέπτεται μια φορά το μήνα το νοσοκομείο, για να καθαρίσουν τις πληγές της.

Η πλειοψηφία των συμπτωμάτων υποχώρησε γρήγορα, όμως όχι σε όλο το σώμα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να βάλει μόσχευμα δέρματος στο μέλλον. Μάλιστα, ένα κομμάτι τριών εκατοστών στην κοιλιά της έχει νεκρώσει τελείως και ενδέχεται να πρέπει να κάνει εγχείρηση σε αυτό το σημείο. «Ήθελα κοιλιοπλαστική και πήγα στην Τουρκία, γιατί ήταν πιο φθηνά… Απλά μην το κάνετε. Το μετανιώνω τόσο πολύ, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο», είπε για την περιπέτεια της υγείας της.

Πηγή: newsbeast.gr