Προσχηματική και άκαιρη χαρακτήρισε μιλώντας στην Βουλή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η πρόταση αυτή θα απορριφθεί γιατί η κυβέρνηση δεν έχει μόνο την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά και την εμπιστοσύνη της Ελληνικής κοινωνίας».

Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί άκριτα αβάσιμες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες που δεν ισχύουν για την δράση του Λιμενικού Σώματος.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος», τόνισε, «προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες εμπλοκής στην θάλασσα με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Δεν κατηγορείτε την κυβέρνηση, την Ελλάδα κατηγορείτε».

Ειδικότερα ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής επεσήμανε τα ακόλουθα :

«Είναι η πρώτη φορά στα Κοινοβουλευτικά χρονικά που μια πρόταση δυσπιστίας είναι τόσο προσχηματική και άκαιρη.

Προσχηματική γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει στόχο τον Υπουργό Οικονομικών, ούτε αφορά τον πτωχευτικό κώδικα. Έχει στόχο τη συγκάλυψη των αντιθέσεων των διαφορετικών τάσεων και αφορά την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Άκαιρη, γιατί κατατίθεται σε μια χρονική στιγμή που η πατρίδα μας δεν καλείται μόνο να αντιμετωπίσει την πανδημία, όπως ολόκληρος ο κόσμος.

Καλείται και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, την ώρα της διπλής εθνικής προσπάθειας, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως προτεραιότητα τα εσωκομματικά του προβλήματα και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Στον υπουργό οικονομικών. Όχι συνολικά στην κυβέρνηση.

Δεν γνωρίζω αν οι διαφοροποιήσεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν τόσο μεγάλες, ώστε στον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι ο επικεφαλής των οικονομικών κινείται αυτόνομα και ασκεί προσωπική πολιτική.

Γνωρίζω όμως ότι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όλοι οι υπουργοί λειτουργούμε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και των οδηγιών και προτεραιοτήτων του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη.

Αυτή την πολιτική ενέκριναν οι πολίτης με την ψήφο τους στις εκλογές πριν 15 μήνες.

Την εφαρμογή αυτής της πολιτικής επικροτούν σήμερα με συντριπτικά ποσοστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Για αυτή την πολιτική δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους, επίσης με συντριπτικά ποσοστά, στον Κυριακό Μητσοτάκη.

Η ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης θα καταδείξει για μια ακόμα φορά την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συμβαδίσει με τις κοινωνικές προτεραιότητες, την αδυναμία του να λειτουργήσει υπεύθυνα, την αδυναμία του να προτείνει λύσεις για όσα απασχολούν τους πολίτες.

Τίποτε πλέον δεν μας προκαλεί εντύπωση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπαράγουν άκριτα αβάσιμες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες που δεν ισχύουν για το Λιμενικό Σώμα.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργώντας με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους τον σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Στην ουσία δεν κατηγορούν την κυβέρνηση. Την Ελλάδα κατηγορούν».

Πηγή: newsbeast.gr