«Τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις και αιτιάσεις της Τουρκίας, δεν είναι μόνο πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, είναι πέρα και έξω από κάθε λογική. Ας αντιληφθεί επιτέλους η Τουρκία ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος-πειρατής», δήλωσε από το νησί της Σαμοθράκης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο σεβασμός των κανόνων του διεθνούς δικαίου», προσέθεσε, «είναι προϋπόθεση για σχέσεις καλής γειτονίας, τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει, προστατεύοντας την ίδια στιγμή αποφασιστικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του νέου πλωτού ασθενοφόρου που εντάσσεται στο στόλο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ, ο κ. Πλακιωτάκης εξήρε, εξάλλου, το ρόλο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο φυλάσσει όχι μόνο τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε.

Το Λιμενικό «διασφαλίζει τη νομιμότητα στις θάλασσες, εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον, σώζει ζωές», τόνισε ακόμη ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες, μόνο, ημέρες, στελέχη της κυβέρνησης της γείτονος έχουν εγείρει ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών της χώρας μας, έχουν κατηγορήσει την Αθήνα για βάναυση αντιμετώπιση των προσφύγων – μεταναστών στα σύνορα κ.α. Παράλληλα, από την πλευρά της Άγκυρας συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr