Το Λιμεναρχείο της Σάμου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης (20/1) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

«Τα στελέχη του Λιμενικού επιχειρούν όχι μόνο με τόλμη και αποφασιστικότητα, αλλά και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Όταν τα κυκλώματα των διακινητών αφήνονται, ή και υποστηρίζονται, να θέτουν σε κίνδυνο χιλιάδες συνανθρώπους μας στο Αιγαίο, η Ελλάδα διασώζει ανθρώπινες ζωές. Ακριβώς γι΄ αυτό συνεχίζουμε να ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Από εδώ, το Λιμεναρχείο της Σάμου, ένα κομβικό σημείο στο Αιγαίο», σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «θέλω να επαινέσω τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν, ημέρα και νύχτα, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας».

«Η δική τους προσπάθεια», πρόσθεσε, «αξιοποιεί τις αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, που πετύχαμε να έχει το Λιμενικό Σώμα, μέσα από ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία 2 χρόνια».

Πηγή: newsbeast.gr