Κατά του Μιχάλη Γιαννάκου με αφορμή τις δηλώσεις του περί VIP ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας μας εν μέσω πανδημίας στράφηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ «ελεεινά ψεύδη»

Στο περιθώριο της παρουσίας του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου εγκαινιάστηκε νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: «Ο κ.Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους. Πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

«Είναι προσβολή για όλους τους συναδέλφους του»

«Όμως καταγγελία ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ» είπε όπως μεταδίδει το grtimes.gr και χαρακτήρισε τη δήλωση, προσβολή για όλους τους συναδέλφους του.

«Γι’ αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα -αν υπάρχει-, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ -προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι- να προσβάλει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Πηγή: newsbeast.gr