Για την αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού που όπως τόνισε καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας εστίασε μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή (25/2) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Το ΕΣΥ μπορούμε να πούμε πλέον ότι δεν πιέζεται, υπό την έννοια ότι αν και εξακολουθεί να έχει αρκετούς διασωληνωμένους και αρκετές νοσηλείες, τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα»

«Μέχρι τις 15 Μαρτίου, όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας» διαμήνυσε και εξήγησε «ήδη αρχίζουμε να περιορίζουμε τα περιστατικά τα οποία στέλναμε στον ιδιωτικό τομέα».

«Η παραλλαγή Delta έχει υποχωρήσει πλήρως, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί λάθος μήνυμα. Πράγματι έχουμε μία μετάλλαξη η οποία στα χαρακτηριστικά της είναι πιο ήπια από τη Delta, αλλά δεν είναι γρίπη, δεν είναι κρυολόγημα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Οι μεγάλοι αριθμοί στους διασωληνωμένους και στους θανάτους το διάστημα Νοεμβρίου- Ιανουαρίου, οφείλονταν στο κύμα της Delta. Ακόμα και σήμερα νοσηλεύονται ασθενείς με Delta. Γι’ αυτό και ο δείκτης των θανάτων, αν και έχει φθίνουσα πορεία, παραμένει υψηλός» συμπλήρωσε.

Θάνος Πλεύρης

«Η μετάλλαξη Όμικρον βέβαια είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας, μεγάλης ηλικίας» υπογράμμισε.

«Έχουμε 84% εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων και πολύς κόσμος έχει νοσήσει, άρα βλέπουμε μία φθίνουσα πορεία»

Ο υπουργός Υγείας προέβλεψε τέλος πως «το καλοκαίρι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα, εφόσον συνεχιστεί η πορεία που βλέπουμε στα μαθηματικά μοντέλα, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε και σημαντική εμβολιαστική κάλυψη. Έχουμε 84% εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων και πολύς κόσμος έχει νοσήσει, άρα βλέπουμε μία φθίνουσα πορεία».

«Έχει μείνει η μάσκα που είναι ένας ήπιος περιορισμός και ήδη η Επιτροπή το συζητάει να αρθεί στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ωστόσο, ορθώς και κατά τη δική μου εκτίμηση δεν έχει γίνει ακόμα, επειδή έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δεν θέλαμε να δοθεί λάθος μήνυμα».

Τέλος είπε πως η πανδημία κάνει κύματα και φαίνεται ότι μπαίνουμε σιγά–σιγά στην ύφεση. «Η ζωή μας θα είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα και αυτό είναι σημαντικό και για τον τουρισμό» κατέληξε..

Πηγή: newsbeast.gr