Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη τον οποίο κατηγόρησε πως «συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος» εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τονίζοντας πως «ό,τι κάνει το κάνει με παρότρυνση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική – Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα».

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο Θάνος Πλεύρης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «φαίνεται ότι επιλέγει να επιστρέψει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά, στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την ένταση, τις ύβρεις και τις ανεδαφικές κατηγορίες οι οποίες καταρρίπτονται η μία μετά την άλλη».

«Ο Παύλος Πολάκης συμπεριφέρθηκε ως τραμπούκος ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αντέδρασε καθόλου» είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο υπουργός Υγείας ενώ εκτίμησε πως «ό,τι κάνει ο κ. Πολάκης, το κάνει με την παρότρυνση του κ. Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποιεί τον Πολάκη».

Άδωνις Γεωργιάδης - Παύλος Πολάκης

Ο Θάνος Πλεύρης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται με την άρνηση του να δώσει θετική ψήφο για την ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια δωρεά του Ιδρύματος ”Σταύρος Νιάρχος” ύψους 160 εκατ. ευρώ, το οποίο θα στεγάσει όλες τις παιδιατρικές κλινικές».

«Η επιλογή είναι αυτό το νοσοκομείο να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χωρίς να πληρώνει κανένας» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος, όπως είπε, έχει δώσει 207 κλίνες ΜΕΘ και 864 κλίνες Covid συνολικά, εκ των οποίων οι 300 είναι στην Αθήνα. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή περιστατικά χειρουργούνται σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του ΕΣΥ, χωρίς να πληρώνει τίποτα ο ασφαλισμένος. Δεν είναι, λοιπόν, ιδεοληψία όταν αυτό δεν το θέλει η Αριστερά;» διερωτήθηκε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει αυτές τις συμπράξεις και τις ενισχύει, διότι «γνώμονάς μας είναι να παρέχουμε το δημόσιο αγαθό της Υγείας στον πολίτη και δεν μας ενδιαφέρει αν αυτό θα το παράσχουμε είτε από κρατική δομή είτε από ιδιωτική».

Τι είπε για τη διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναφερόμενος στη διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε ότι «την περίοδο 2016 έως αρχές 2018 έγιναν απευθείας αναθέσεις πληρωμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον σημερινό ΕΟΔΥ, ύψους 9 εκατ. ευρώ. Για αυτά τα ποσά έγινε έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και προέκυψε ότι ήταν πληρωμές, οι οποίες δεν έπρεπε να γίνουν και άρα υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο διαφθοράς που ελέγχεται και από τη Δικαιοσύνη».

«Σε μέρος των τιμολογίων που πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγράφεται πάνω, στο σημείο της πληρωμής, “με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας”. Αυτό από μόνο του, είναι προβληματικό…» συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr