Στην καλή πορεία που δείχνουν τα στοιχεία όσων επισκέφτηκαν τον Προσωπικό Γιατρό αναφέρθηκε με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο Υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα καθώς όπως είπε βρισκόμαστε σε περίπου 4,6 εκατ. εγγραφές, με 3.333 γιατρούς να έχουν μπει στο σύστημα και 1.100.000 δωρεάν ραντεβού να έχουν γίνει. Κι αυτά έχουν επιτευχθεί σε μόλις τρεις μήνες όπως είπε στην τηλεόραση του Αντέννα.

«Οι ηλικίες άνω των 60 σε ποσοστό σχεδόν 70% έχουν εγγραφεί σε προσωπικό γιατρό. Υπάρχει πρόβλημα κυρίως στο λεκανοπέδιο αλλά και σε άλλα αστικά κέντρα. Οι γιατροί είναι σε μια διστακτικότητα σε ένα βαθμό γιατί ξέρετε η επαφή με το κράτος όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργεί και μια δυσπιστία. Ο θεσμός λειτουργεί τρεις μήνες μόνο», ανέφερε ο Θ.Πλεύρης.

Για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους επανέλαβε πως μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. «Θα έχουμε το εξής, όποιος έχει εμβολιαστεί και θα συμπεριλαμβάνει και αυτούς που θα εμβολιαστούν μέχρι την ψήφιση του νόμου, όποιος έχει εμβολιαστεί θα διαγράφεται το πρόστιμό του και αν το έχει πληρώσει θα υπάρχει διαδικασία ή συμψηφισμού ή επιστροφής», είπε ο υπουργός Υγείας.

Κάλεσε επίσης τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να κάνουν μια αρχή οι ίδιοι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Από επιλογή δεν βρίσκονται στη δουλειά. Μας έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η αναστολή είναι συνταγματική αλλά πρέπει να επανεξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. θα εξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών. Το μέτρο είναι μέχρι τις 31/12, μέχρι τότε θα υπάρχει και απόφαση», επισήμανε και πρόσθεσε «σεβόμαστε το τι είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας, λέει ότι η αναστολή είναι συνταγματική μόνο σε αυτό το βαθμό».

Μιλώντας για τις προληπτικές εξετάσεις και συγκεκριμένα αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού, αποκάλυψε πως στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του, 2.411 γυναίκες βρέθηκαν με ευρήματα σε πρώιμο στάδιο και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι 2.411 γυναίκες θα αντιμετωπίσουν την ασθένεια την οποία έχουν με ήπιο τρόπο. Ξεκινάνε τα προγράμματα, σήμερα υπογράφω τα τεχνικά δελτία για προληπτικές εξετάσεις παχέος εντέρου, τραχήλου της μήτρας και καρδιαγγειακές παθήσεις. Το πρόγραμμα αφορά ηλικίες 50-69 και είναι η πρώτη φάση που πήγαν sms κι επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί μαζικά να εξεταστεί ένας κόσμος, δεν υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες στις δομές, σταδιακά θα γίνει σε όλο τον πληθυσμό».

Ο Θ. Πλεύρης αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Έχουμε ένα κομμάτι που είναι νόμιμες επισυνδέσεις που γίνονται από την ΕΥΠ. Στο κομμάτι των νόμιμων επισυνδέσεων υπήρξε η περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, όπου ο πρωθυπουργός άμεσα πήρε τις αποφάσεις και έχουμε ένα καθεστώς νόμιμων επισυνδέσεων. Και υπάρχουνε κάποιες παρακολουθήσεις που καταγγέλλεται ότι γίνονται από το λογισμικό predator που αυτό δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με την ΕΥΠ.

Χάκερ σε υπολογιστή

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ρεπορτάζ και από ό,τι φαίνεται και από τη συνέντευξή του εχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονοεί ότι έχει γνώση των στοιχείων. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι δημοσιογράφος. Αν έχει στοιχεία να βγει να μιλήσει. Η λάσπη στον ανεμιστήρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να ανακυκλώσει δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ξαφνικά δούμε τα δυο πρόσωπα που υποτίθεται ότι γνωρίζουν να γίνουν και προστατευόμενοι μάρτυρες».

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση λέει ότι παρακολουθεί ο Μητσοτάκης, χθες η κα Γεροβασίλη γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων, διερωτήθηκε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Γιατί κάνει μήνυση κατά αγνώστων, αφού πιστεύει ότι την παρακολουθεί ο πρωθυπουργός; Αυτό δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουνε κανένα στοιχείο, είναι συκοφάντες και πάνε να συνδέσουν το predator με την κυβέρνηση που δεν έχει απολύτως καμία σύνδεση».

Πηγή: newsbeast.gr