«Απαράδεκτη και παράνομη» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) «την ανάθεση διακομιδών από τα νοσοκομεία σε ιδιωτικά ασθενοφόρα» και καλεί το υπουργείο Υγείας να σταματήσει άμεσα αυτές τις «παράνομες αναθέσεις» και να ενισχύσει τα νοσοκομεία με πληρώματα ασθενοφόρων.

«Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία με απευθείας αναθέσεις, εκχωρούν τις δευτερογενείς διακομιδές των νοσοκομείων σε ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις για τους διακομιζόμενους ασθενείς» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι εταιρείες με ιδιωτικά ασθενοφόρα υπογράφουν σύμβαση ανάθεσης διακομιδών παράνομα με τα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να το επιτρέπει» σημειώνει σύμφωνα με ανακοίνωσή της την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, άδειες για ιδιωτικά ασθενοφόρα έχουν μόνο οι ιδιωτικές κλινικές και οι ασφαλιστικές εταιρείες για την διακομιδή συμβεβλημένων ασθενών. «Εκμεταλλευόμενες όμως το κενό νόμου επινοικιάζουν τα ασθενοφόρα σε εταιρείες οι οποίες υπογράφουν συμβάσεις με νοσοκομεία για διακομιδές όλων των περιπτώσεων ασθενών που ουδεμία σχέση έχουν με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή κλινικές.

Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, τα Δημόσια Νοσοκομεία να συνάπτουν συμβάσεις με εταιρείες που λειτουργούν παρανόμως; Τα παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο, κανείς δεν γνωρίζει εάν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, εάν στελεχώνονται με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο πλήρωμα ασθενοφόρων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: newsbeast.gr