Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέπεμψε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, μετά τη στάση που κράτησε και τα όσα είπε όταν ο δήμαρχος Σπάρτης αναφέρθηκε για τις αποζημιώσεις για τις φωτιές του 2007 στην Ηλεία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα και όσα είπε ο Σπήλιος Λιβανός, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε εξηγήσεις.

«Η αντίδραση ήταν απαράδεκτη», σημειώνουν από το Μαξίμου και επισημαίνουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές από τον πρωθυπουργό.

Το Μαξίμου τονίζει επίσης ότι μπορεί ο Σπήλιος Λιβανός να είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσθέτουν δε ότι η αντίδρασή του έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παραμονής του στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Λιβανό για εξηγήσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βρισκόταν στο Στρασβούργο.

Πηγή: newsbeast.gr