Η ακρίβεια λόγω της κρίσης που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία έχει επηρεάσει για τα καλά τα ελληνικά νοικοκυριά, όμως απ’ ότι φαίνεται ενισχύεται κι από έναν άλλο παράγοντα.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα στα σούπερ μάρκετ, με μεγάλη μερίδα των καταναλωτών να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού χωρίς λόγο και να αγοράζει μαζικά λάδια, αλεύρια και ζάχαρη. Το Newsbeast επισκέφτηκε κεντρικό σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας κι όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Μάλιστα, αρκετά καταστήματα βάζουν πλαφόν για τρία προϊόντα ανά απόδειξη (σ.σ. συνήθως στα λάδια).

Όπως είναι λογικό, η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ράφια έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη αύξηση των τιμών, οι οποίες είναι ήδη ανεβασμένες λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά και των προϊόντων που δεν έρχονται λόγω του πολέμου από την Ουκρανία.

Οι σπασμωδικές κινήσεις από μία μερίδα πολιτών, που έχει πανικοβληθεί λόγω του πολέμου χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στο «πορτοφόλι» των καταναλωτών, καθώς όχι μόνο αγοράζουν ακριβότερα τα προϊόντα αυτά, αλλά και δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς αρκετά εξ αυτών έχουν ημερομηνία λήξης.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Πηγή: newsbeast.gr