Κάποιοι εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όχι απλώς δεν χάρηκαν αρχικά με τη μετεγγραφή της ανεξάρτητης βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έθεσαν και βέτο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast, η κ. Αδαμοπούλου κλείνοντας τη συμφωνία με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, ζήτησε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές του 2023, να κατέβει υποψήφια και πάλι στην Α’ Αθήνας. Άλλωστε εκεί είχε εκλεγεί και την τελευταία φορά και αυτή την περιοχή γνωρίζει καλά.

Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατεβαίνουν στην περιοχή καθώς θεώρησαν πως μια επιπλέον υποψηφιότητα θα άφηνε ενδεχομένως εκτός κοινοβουλίου έναν απ’ αυτούς. Έτσι τέθηκε ζήτημα αλλαγής εκλογικής περιφέρειας για τη νεαρή πολιτικό από τον τέως πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Νίκο Φίλη, ενώ ενστάσεις υπήρξαν και από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη που άλλωστε κινδυνεύει και περισσότερο καθώς είναι ο τελευταίος της τετράδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκλέγεται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Έτσι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στην κα Αδαμοπούλου να την κατεβάσει υποψήφια σε μια σχετικά εύκολη περιφέρεια, που δεν θα έχει πρωτοκλασάτους αντιπάλους. Κάπως έτσι, προέκυψε η εκλογική περιφέρεια του Ρεθύμνου και στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης περιοχής θα φιγουράρει το όνομά της. Στον εν λόγω νομό βέβαια εκλέγεται ο κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης που επίσης εξελέγη για πρώτη φορά (αν και ήταν υποψήφιος στην περιοχή από την περίοδο του ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς στις εκλογές του 1989 και 1990). Ωστόσο δεν μπορεί να ικανοποιηθούν πλήρως όλοι από την Κουμουνδούρου. Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχει ως συνήθως, ο λαός.

Πηγή: newsbeast.gr