Ανθρωπιστικοί διάδρομοι από ουκρανικές πόλεις και χωριά, περιλαμβανομένης της πολιορκημένης Μαριούπολης θα ανοίξουν σήμερα, ώστε να μπορέσουν να φύγουν άμαχοι, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα τηρήσει μια κατάπαυση του πυρός, ώστε να καταστεί δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ίδια δήλωσε πως η Ουκρανία σχεδιάζει να απομακρύνει κατοίκους από αρκετές πόλεις και χωριά στις περιφέρειες του Κιέβου και του Σούμι και από μερικές άλλες περιοχές όπου διαξάγονται μάχες.

«Ελπίζω πως η μέρα θα πάει καλά, πως όλες οι σχεδιασμένες οδοί θα είναι ανοικτές και πως η Ρωσία θα εκπληρώσει την υποχρέωσή της να εγγυηθεί το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός», λέει η Βερεστσούκ σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της.

Προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης απέτυχαν επανειλημμένα αυτή την εβδομάδα.

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε επίσης σήμερα το πρωί ότι αναμένεται να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη χώρα, μεταξύ άλλων και στη Μαριούπολη.

Πάνω από 3.400 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής έχουν καταστραφεί

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής στην Ουκρανία 3.491 ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να επαληθεύσει τη δήλωσή του.

Πηγή: newsbeast.gr