Περισσότεροι από 18 άμαχοι φαίνεται να έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, με τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο και για αρκετούς τραυματίες.

Στην περιφέρεια Ντονέτσκ έχασαν τη ζωή τους 10 πολίτες και τραυματίστηκαν άλλοι 25, σύμφωνα με τον Ουκρανό στρατιωτικό διοικητή στην περιοχή, τον Πάβλο Κιριλένκο, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη στις ρωσικές δυνάμεις, που όπως είπε έπληξαν με το πυροβολικό τους αρκετές κοινότητες.

Δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στην πόλη Χάρκοβο και άλλοι πέντε στη Μικολάιφ, όπου βομβαρδίστηκε στάση λεωφορείου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σε περιοχές ελεγχόμενες από τους φιλορώσους, οι αυτονομιστές έκαναν λόγο χθες για έναν θάνατο και 28 τραυματισμούς στις τάξεις των αμάχων από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Η Βόρεια Μακεδονία στέλνει άρματα μάχης Τ-72

Η Βόρεια Μακεδονία, το νεότερο κράτος-μέλος του NATO, αποφάσισε να στείλει αρκετά κύρια άρματα μάχης σοβιετικού σχεδιασμού στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς τα Σκόπια ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων τους δυνάμεων.

Η βαλκανική χώρα σκοπεύει να αποκτήσει νέα άρματα μάχης για να εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, εξήγησε το υπουργείο Άμυνας.

Αυτό επιτρέπει να σταλούν αρκετά κύρια άρματα μάχης —ο αριθμός τους δεν διευκρινίστηκε— στην Ουκρανία. Κανονικά τα Σκόπια θα τα έθεταν εκτός υπηρεσίας, αλλά το Κίεβο τα χρειάζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Βόρεια Μακεδονία διαθέτει περίπου τριάντα άρματα μάχης T-72, σοβιετικού σχεδιασμού. Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από το πρακτορείο ειδήσεων Makfax εικονίζει ορισμένα από τα άρματα αυτά καθώς μεταφέρονταν με φορτηγά κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Πηγή: newsbeast.gr