Το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, βρίσκεται υπό πολιορκία, υφίσταται «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό και «ανελέητες» επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, ζητώντας να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος.

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε λύσεις στα ανθρωπιστικά προβλήματα και όλα τα πιθανά μέσα για να βγει η Μαριούπολη από τον αποκλεισμό», ανέφερε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο μέσω Telegram.

Η πόλη των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θεωρείται κρίσιμη για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Ισχυρή έκρηξη στο Τσέρνιχιβ

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Τσέρνιχιβ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (5/3) καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην πόλη. Μάλιστα, κυκλοφόρησε κι ένα βίντεο στα social media που δείχνει την έκρηξη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, κατόρθωσε να διασταυρώσει πως είναι πραγματικό. Το τράβηξε ένας Ρώσος κάτοικος της περιοχής από το μπαλκόνι του ανέφερε.

Це Чернігів 5 хвилин тому.Не пишу, що, де і район свідомо. Бо неможна.Але це пі*дець товаріщі!

Posted by Dmitriy Blaush on Friday, March 4, 2022

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στο Τσέρνιχιβ έχουν καταγραφεί 47 θάνατοι από τις επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων. Μάλιστα, κατά διαστήματα η πόλη δέχεται καταιγισμό πυρών που δεν επιτρέπει στους διασώστες να συνδράμουν τους στρατιώτες και τους πολίτες.

Πηγή: newsbeast.gr