Ο πόλεμος που γίνεται στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις και στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ένας από τους ισχυρότερους Ρώσους ολιγάρχες, ανακοίνωσε με προσωπική του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ ότι αποχωρεί από την Τσέλσι, αφήνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του λονδρέζικου συλλόγου.

Την ώρα που στην Ουκρανία σκάνε βόμβες, μία τέτοια, μεταφορικά μιλώντας πάντα, έσκασε και στην Premier League. Μια «βόμβα» που κάποιοι περίμεναν και κάποιοι απέκλειαν. Τελικά, όμως, είναι επίσημο και το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Ο Αμπράμοβιτς λοιπόν, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι, αποφάσισε να αφήσει τον έλεγχο του κλαμπ, ανακοινώνοντας ότι αυτός περνάει πλέον στα χέρια των ανθρώπων που τρέχουν το φιλανθρωπικό ίδρυμα του συλλόγου.

Στη δήλωση του πάντως, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, ο Αμπράμοβιτς δεν κάνει λόγο για πώληση των μετοχών ή -πολύ περισσότερο- για… δωρεά των μετοχών, αλλά απλά ότι αφήνει τη διοίκηση και τον έλεγχο του κλαμπ αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρώσου ολιγάρχη στην ιστοσελίδα της Τσέλσι…

«Στη διάρκεια της σχεδόν 20ετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα τον ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να χτίζουμε για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας. Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Γι’ αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του κλαμπ την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το επιτελείο και τους οπαδούς».

Πηγή: newsbeast.gr