Για απόσυρση μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας από περιοχές στις οποίες κατέγραψαν βαριές απώλειες έκανε λόγο το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, σημειώνοντας ότι έχασαν σχεδόν τους μισούς άνδρες τους.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει στον δεύτερο μήνα, η κατάσταση στα μέτωπα χαρακτηρίζεται «πρακτικά παγωμένη», σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολεξίι Αρεστόβιτς.

Ρωσικές μονάδες συνεχίζουν τον αποκλεισμό στις πόλεις Χάρκοβο και Σούμι, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, ενώ ετοιμάζονται για νέα επίθεση στην Ιζιούμ.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να ελέγχουν εν μέρει χερσαία οδό από την περιοχή Ροστόφ ως την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ τη νύχτα. Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικής μονάδας στα προάστια του Ντνίπρο, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος μέσω Facebook.

Καταγγελίες για βομβαρδισμό μικρής πόλης

Ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό ότι βομβάρδισε με το πυροβολικό τη μικρή πόλη Ζολότε, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ.

Καταστράφηκε πολυκατοικία και άλλο ένα κτίριο, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Telegram αντιπροσώπου της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολυκατοικία χτυπήθηκε από τέσσερις οβίδες 122 χιλιοστών.

Πηγή: newsbeast.gr