Ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, έκανε έκκληση σε Ουκρανούς και Ρώσους να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, λέγοντας πως αυτή «η τραγωδία πρέπει να τελειώσει» και τους κάλεσε να βάλουν τέλος στον πόλεμο.

«Αυτή είναι μια τραγωδία για την Ουκρανία και, επίσης, είναι μια τραγωδία για τη Ρωσία. Όπως η Ουκρανία, η Ρωσία είναι μια σπουδαία χώρα με πλούσια ιστορία και περήφανους ανθρώπους», δήλωσε στο μήνυμά του ο ηγέτης της Βρετανίας και συνέχισε: «Είναι μια γενιά ή περισσότερο από τότε που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιας αιματοχυσίας στην Ευρώπη. Ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαστεί να το ξαναδούμε. Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών αδελφών μας απέναντι σε αυτήν την αδικαιολόγητη επίθεση στην πατρίδα σας».

Υποστήριξε ακολούθως ότι «οι ενέργειες του Πούτιν οδηγούν σε πλήρη απομόνωση τη Ρωσία, την οποία αποφεύγει η υπόλοιπη διεθνή κοινότητα, πλήττεται από τεράστιες οικονομικές κυρώσεις και αντιμετωπίζει έναν άσκοπο και αιματηρό πόλεμο που ήδη κοστίζει αμέτρητες ζωές από αθώους Ουκρανούς μέχρι Ρώσους στρατιώτες σας που ποτέ δεν θα ξαναδούν τις οικογένειές τους», κατέληξε τονίζοντας πως βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: newsbeast.gr