Για τον πόλεμο στην Ουκρανία που συνεχίζεται μίλησε την Πέμπτη (1/9) ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισημαίνοντας πως «θα προκύψει από αυτόν κάτι θετικό».

«Η απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία καθώς οι δυτικές χώρες επιδιώκουν να περιορίσουν τις αγορές ρωσικών προϊόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Από αυτή την καταστροφή, από τον πόλεμο του Πούτιν, νομίζω ότι θα βγει κάτι καλό, το ότι η Ευρώπη θα απεξαρτηθεί από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες» υπογράμμισε ο Τζόνσον μιλώντας από τον χώρο ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στην ανατολική Αγγλία.

«Δεν θα εξαρτόμαστε πλέον, δεν θα είμαστε ευάλωτοι απέναντι στον εκβιασμό του και σε αυτή την χώρα θα έχουμε επιταχύνει κατά πολύ τις μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει πολύ και θα έχουμε πραγματοποιήσει βήματα για να γίνουμε ενεργειακά ανεξάρτητοι, και συγκεκριμένα, διορθώνοντας την ζημιά που έχουμε επιφέρει στην πυρηνική μας βιομηχανία» είπε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει «μεγαλύτερη στήριξη σε ρευστό» από την κυβέρνηση για την διαχείριση της κρίσης του κόστους ζωής που ασκεί πιέσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Βοηθάμε τους πολίτες με το κόστος ζωής και φυσικά θα υπάρξει περισσότερη ρευστότητα χρήματος, όποιος και αν με διαδεχτεί, από τους επόμενους μήνες», δήλωσε κλείνοντας στους δημοσιογράφους ο βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr