Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (20/1) μπροστά από το γραφείο του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να μην παραχωρήσει, τουλάχιστον άμεσα, άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Την συγκέντρωση διοργάνωση η μη κυβερνητική οργάνωση Vitsche με τον κόσμο να κρατάει σημαίες της Ουκρανίας και με κεντρικό σύνθημα «απελευθερώστε τα Leopards». Η ουκρανική ηγεσία και ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητούν από τους Γερμανούς να τους δώσουν τα συγκεκριμένα άρματα μάχης που είναι κατά πολύ ανώτερα από εκείνα σοβιετικού τύπου που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές στον πόλεμο.

Η Γερμανία, πάντως, συμφώνησε να στείλει στρατιωτική βοήθεια ύψους ενός δισ. ευρώ στην Ουκρανία, με τον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους να σημειώνει «ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν θα στείλουμε ή όχι τα Leopards στην Ουκρανία».

Αμερικανός πρώην καταδρομέας σκοτώθηκε στην πόλη Ντνίπρο

Ένας Αμερικανός, πρώην καταδρομέας της επίλεκτης μονάδας Navy Seals του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σκοτώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο Ντάνιελ Σουίφτ – πρώην μέλος της επίλεκτης μονάδας Navy SEALs, ο οποίος είχε κηρυχθεί λιποτάκτης στις 11 Μαρτίου του 2019 – σκοτώθηκε στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν είχε κάτι να προσθέσει σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο αμερικανός πρώην καταδρομέας βρισκόταν στην Ουκρανία.

Ο Σουίφτ είχε καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2005 και είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση του στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CBS.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει αποθαρρύνει τους αμερικανούς πολίτες να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν τους ρώσους εισβολείς, αλλά αρκετοί έχουν αψηφήσει τις συστάσεις και ορισμένοι εξ αυτών έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: newsbeast.gr