Στην τελευταία του ενημέρωση, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του «έμπειροι μισθοφόροι από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες πιθανώς αναπτύσσονται προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία και να προσφέρουν υποστήριξη στη ρωσική εισβολή».

Προσθέτει πως «το ρωσικό κράτος είναι σχεδόν σίγουρο πως διατηρεί δεσμούς με ρωσικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρίες, παρά τις συνεχόμενες διαψεύσεις» και συμπληρώνει: «Οι ρωσικές ιδιωτικές στρατωτικές εταιρίες έχουν κατηγορηθεί πως παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αρκετές χώρες όπως η Συρία, η Λιβύη, η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, ενώ λειτουργούσαν για τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους».

Κατά κάποιο τρόπο φωτογραφίζει εταιρίες μισθοφόρων όπως η Wagner και άλλες που κατά καιρούς αναλυτές και διεθνή ΜΜΕ έχουν συνδέσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, δημοσίευμα των «The Times», υποστήριξε πως 400 μισθοφόροι της Wagner βρέθηκαν στο Κίεβο για σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας παραδέχθηκε ότι ορισμένοι στρατεύσιμοι συμμετείχαν στη σύγκρουση με την Ουκρανία, μετά τις πολλαπλές διαψεύσεις εκ μέρους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχαν σταλεί μόνο επαγγελματίες στρατιώτες και αξιωματικοί.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ορισμένοι από αυτούς, που υπηρετούσαν σε μονάδες ανεφοδιασμού, συνελήφθησαν από τον ουκρανικό στρατό.

«Δυστυχώς, ανακαλύψαμε αρκετά γεγονότα παρουσίας κληρωτών σε μονάδες που λαμβάνουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σχεδόν όλοι αυτοί οι στρατιώτες έχουν αποσυρθεί στη Ρωσία», ανέφερε, υποσχόμενο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Πηγή: newsbeast.gr