Ακόμη και περισσότεροι από 22.000 ενδέχεται να είναι οι νεκροί άμαχοι στη Μαριούπολη, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο, σύμφωνα με δήλωσή του που περιέχεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο νεκροταφείο Σταροκρίμσκι μέσα σε ένα μήνα εμφανίσθηκαν 25 νέοι τομείς υπό μορφή τάφρου. Τα σώματα στοιβάζονται σε διάφορα στρώματα και στη συνέχεια «καλύπτονται» με πλάκες ώστε να φαίνονται ως μεμονωμένες ταφές.

Συνολικά από τα μέσα Απριλίου οι Ρώσοι φέρονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, να έθαψαν σε ομαδικούς τάφους τουλάχιστον 16.000 κατοίκους της Μαριούπολης στα χωριά Στάριι Κριμ, Μανγκούς και Βινογκράντνογιε.

Επιπλέον περίπου 5.000 άμαχοι ετάφησαν από τις δημοτικές υπηρεσίες έως τα μέσα Μαρτίου. Κάτω από τα ερείπια, στα αυτοσχέδια νεκροταφεία και στα προσωρινά νεκροτομεία μέχρι σήμερα παραμένουν χιλιάδες νεκροί.

Σύμφωνα με το Ukrinform, πρόσφατα δημοσιογράφοι με βάση δορυφορικές φωτογραφίες εντόπισαν μαζικούς τάφους κοντά στο χωριό Μανγκούς, στο νεκροταφείο στο χωριό Βινογκράντνογιε και στο νεκροταφείο του χωριού Στάριι Κριμ.

Ο δορυφόρος εντόπισε και τέταρτο μαζικό τάφο στο κεντρικό νεκροταφείο της Μαριούπολης, την ύπαρξη του οποίου ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Ο τάφος αυτός εντοπίσθηκε στις αρχές Μαρτίου.

Σήμερα στην κατεχόμενη Μαριούπολη παραμένουν περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι. Οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις έχουν διορίσει δήμαρχο της πόλης τον συνεργάτη των Ρώσων Κονσταντίν Ιβασένκο και δημιουργούν την εντύπωση ότι «η ζωή στην πόλη ξαναρχίζει».

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έπληξε το ναυπηγείο στην ουκρανική πόλη Μικολάιφ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του έπληξαν εγκαταστάσεις του ναυπηγείου στην νότια πόλη της Ουκρανίας Μικολάιφ.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε ένα υπόστεγο στα ναυπηγεία «Οκεάν» του Μικολάιφ, καταστρέφοντας οχήματα και άλλο εξοπλισμό, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αναφορά από ανεξάρτητες πηγές.

Πηγή: newsbeast.gr