Αποχαιρέτησε τη Ρωσία και έφυγε για το εξωτερικό ο Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο πρώτος πρωθυπουργός του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος έχει ταχθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ελπίζω πως είναι για λίγο καιρό», έγραψε σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχαήλ Κασιάνοφ ο οποίος πλέον στηρίζει την αντιπολίτευση επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να διευκρινίσει τις αιτίες ούτε την ημερομηνία της αναχώρησής του ούτε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Ο Κονσταντίν Μερζλίκιν ο οποίος είναι μέλος του γραφείου του Parnas, ενός μικρού φιλελεύθερου κόμματος της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται ο Κασιάνοφ, επεσήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν γνωρίζει «πού ακριβώς έχει πάει (ο Κασιάνοφ), σε ποια χώρα και σε ποια πόλη».

Ο ηλικίας 64 ετών, πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Είναι μέλος μιας επιτροπής κατά του πολέμου, οι δραστηριότητες της οποίας είναι ακόμη ελάχιστες που δημιουργήθηκε στο εξωτερικό από ρώσους αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων ο εξόριστος πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

O Μιχαήλ Κασιάνοφ ήταν πρωθυπουργός του Πούτιν στη διάρκεια των πρώτων ετών του στην εξουσία, από το 2000 ως το 2004 και είχε γίνει στη συνέχεια πολύ επικριτικός έναντι του ρώσου προέδρου.

Πηγή: newsbeast.gr