Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, βρίσκεται στην Ισπανία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και έκανε έκκληση στην Ατλαντική Συμμαχία να «επιταχύνουν» τις παραδόσεις όπλωνστην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.

«Αναμένουμε» από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ότι θα επιτρέψει «να επιταχυνθούν» οι παραδόσεις όπλων στον ουκρανικό στρατό, είπε ο Βιτάλι Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι περιμένει από τη σύνοδο αυτήν.

«Χρειαζόμαστε αντιπυραυλικά συστήματα. Βλέπουμε καθημερινά τους ρωσικούς πυραύλους να καταστρέφουν τις πόλεις μας, να σκοτώνουν αμάχους, να καταστρέφουν τις υποδομές», πρόσθεσε ο Κλίτσκο που συνοδευόταν, ως συνήθως, από τον δίδυμο αδελφό του, τον Βολοντίμιρ.

«Η στήριξη στην Ουκρανία είναι το κλειδί για να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη» συνέχισε ο Κλίτσκο, επισημαίνοντας ότι η εισβολή στη χώρα του από τη Ρωσία «δεν είναι ένας πόλεμος εναντίον του ουκρανικού στρατού αλλά εναντίον του πληθυσμού».

«Πρέπει να απομονώσουμε τη Ρωσία», επέμεινε και ο αδελφός του δημάρχου, καταδικάζοντας την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι και άλλοι 40 αγνοούνται.

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να δρα γρήγορα. Πρέπει να σταματήσουμε τον στρατό του Πούτιν στην Ουκρανία, τώρα (…) ό,τι και αν κοστίσει (…) σε στρατιώτες, σε αμυντικά και επιθετικά όπλα», τόνισε ο δήμαρχος.

Πηγή: newsbeast.gr