Μια οβίδα εξερράγη έξω από μια πολυκατοικία στο Κίεβο, τραυματίζοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης την Κυριακή.

Το δεκαώροφο κτίριο στη βορειοδυτική συνοικία Σβιατοσίν υπέστη σοβαρές ζημιές, δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονταν στο σημείο.

Οι πυροσβέστες οδήγησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και έναν αποπροσανατολισμένο άνδρα με τραύματα στο πρόσωπο στο ασθενοφόρο. Δύο καμένα αυτοκίνητα κείτονταν στην καλυμμένη από συντρίμμια αυλή, η οποία στεγάζει επίσης μια παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε στο Telegram ότι «οι αεροπορικές επιδρομές του εχθρού» τραυμάτισαν πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ήταν ευτύχημα» που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, δήλωσε στο AFP η Σβιτλάνα Βοντολάγκα, εκπρόσωπος της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι έξι άνθρωποι διασώθηκαν από το οικοδομικό τετράγωνο.

Ένας παιδικός σταθμός υπέστη επίσης ζημιές, αλλά ήταν άδειος εκείνη τη στιγμή.

Ο κρότος από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά ρουκετών ακουγόταν από μακριά. Το σημείο που δέχτηκε το χτύπημα απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την προαστιακή πόλη Ιρπίν, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

«Η αδελφή μου ήταν στο μπαλκόνι όταν συνέβη, παραλίγο να σκοτωθεί», δήλωσε η Άννα, 30 ετών, κάτοικος του τετραγώνου στον Guardian.

Το Κίεβο έχει πληγεί από μια σειρά μεμονωμένων χτυπημάτων σε πολυκατοικίες την τελευταία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά τουλάχιστον επτά άνθρωποι και ένα κτίριο να παραδοθεί στις φλόγες.

Πηγή: newsbeast.gr