Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα, Πέμπτη (24/3) από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με το τελευταίο διάγγελμά του ζήτησε διαδηλώσεις κατά της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο.

Νέοι βομβαρδισμοί βόρεια του Κιέβου – Σκληρές μάχες σε Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ

Οι μάχες συνεχίζονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη Ιζιούμ, όπως ενημέρωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας μέσω Facebook σήμερα. Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ (ανατολικά) οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες δέχονται πυρά, ανέφεραν οι ουκρανοί στρατηγοί.

Στη γειτονική περιφέρεια Λουγκάνσκ, οι μάχες επικεντρώνονται στη Ρουμπίζνε (60.000 κάτοικοι), στη Σεβεροντονιέτσκ (100.000) και στην Ποπάσνα (20.000).

Μάχες εκτυλίσσονται επίσης στον βορρά. Βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού αναφέρθηκαν στις πόλεις Καλίνιβκα, Γκορίνκα, Ρομάνιβκα και σε βορειοανατολικά προάστια του Κιέβου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν τα ρωσικά στρατεύματα στο προάστιο Μπροβάρι, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, που ανέφεραν ακόμη πως οι αντίπαλοί τους δεν μπόρεσαν να διαπεράσουν την ουκρανική άμυνα και να φθάσουν σε βορειοδυτικά προάστια της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ζελένσκι: «Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή. Βγείτε στις πλατείες και στους δρόμους σας»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Παράλληλα νωρίς σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε με βίντεο να οργανωθούν διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή. Βγείτε στις πλατείες και στους δρόμους σας για να σας δουν και να σας ακούσουν όλοι», παρότρυνε. «Φωνάξτε ότι οι άνθρωποι μετράνε, η ελευθερία μετράει, η Ουκρανία μετράει», συνέχισε. «Η Ρωσία άρχισε πόλεμο εναντίον της ελευθερίας», πρόσθεσε,όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επιχειρηματολώντας ότι η Μόσχα «προσπαθεί να συντρίψει την ελευθερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Στην Ευρώπη ο Τζο Μπάιντεν

Στην Ευρώπη ο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα λάβει μέρος στη συνόδο των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ ενώ θα λάβει μέρος και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν να μεταβεί στην Πολωνία.

Πηγή: newsbeast.gr