Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μετά την επικράτηση της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ανδόρα, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει έναν λεκέ στη ζωές όλων μας και τον χαρακτήρισε «χειρότερο απ’ την πανδημία».

Ο Λιθουανός προπονητής μίλησε για την αγωνία του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, τόνισε ότι είναι λανθασμένη η άποψη πως ο πόλεμος είναι μακριά από την πόρτα μας, ενώ εξήγησε πως αν η κυβέρνηση της Λιθουανίας το ζητήσει, θα βάλει το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα.

«Αισθάνομαι χάλια, για να είμαι ειλικρινής. Όλη την ώρα παρακολουθώ τηλεόραση, BBC ή CNN. Κάθε πρωί που έρχομαι εδώ, με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά δεν είναι εύκολο» είπε ο Γιασικεβίτσιους.

Και συνέχισε: «Είναι αναπόφευκτο, θα ξυπνήσω, θα πάρω το κινητό στα χέρια μου και θα αναζητήσω τι συμβαίνει. Ελπίζω το Κίεβο να είναι ακόμη σε ουκρανικά χέρια. Περιμένω πολλά νέα μετά από μία νύχτα. Και υπάρχουν ανησυχίες απ’ όλους. Ίσως δεν κατανοείτε την κατάσταση εδώ (σ.σ.: στην Ισπανία). Πάντοτε ζούσαμε σε αυτή την πλευρά του κόσμου και γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ».

«Θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί»

«Η Ισπανία πρέπει να είναι περισσότερο επιθετική. Ξέρω ότι μπλέκομαι εκεί που δεν με σπέρνουν, αλλά έτσι σκέφτομαι. Δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Πούτιν). Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Ως πολίτης της Λιθουανίας, θα ακολουθήσω τις συμβουλές της κυβέρνησης, και θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι ζουν μακριά, κάνουν λάθος. Ήμουν πάντα απέναντι στην πολιτική, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι πόλεμος. Μπαίνεις στο Facebook ή βλέπεις φωτογραφίες και αισθάνεσαι απαίσια. Θα είναι ένας λεκές στις ζωές μας. Αυτό είναι χειρότερο απ’ την πανδημία» κατέληξε ο Γιασεκεβίτσιους.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr