Το Κίεβο αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των Ρώσων, ωστόσο η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει σημειώσει λίγη πρόοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού. Παράλληλα, οι πόλεις Χαρκίβ (Χάρκοβο), Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Το κύριο σώμα της μεγάλης οχηματαπομπής που προελαύνει προς το Κίεβο παραμένει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης καθώς καθυστερεί λόγω της σταθερής ουκρανικής αντίστασης, μηχανικής βλάβης και κυκλοφοριακής συμφόρησης», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κινούνται προς το Κίεβο, σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρο

«Η οχηματαπομπή σημείωσε μικρή ευδιάκριτη πρόοδο σε τρεις ημέρες», σημείωσε. «Παρά τον βαρύ ρωσικό βομβαρδισμό, οι πόλεις Χαρκίβ, Τσερνιχίβ και Μαριούπολη παραμένουν στα χέρια των Ουκρανών. Ορισμένες ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Χερσώνα, αλλά η στρατιωτική κατάσταση παραμένει ασαφής», προσθέτει.

To ρωσικό κονβόι – μαμούθ που προελαύνει προς το Κίεβο

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί και 1.597 τραυματιστεί στον πόλεμο του Πούτιν. Ο πραγματικός αριθμός αυτών που έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί θα είναι σχεδόν βέβαια σημαντικά υψηλότερος και θα συνεχίσει να αυξάνεται», καταλήγει, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Παρίσι θα ζητήσει ψήφισμα για εκεχειρία στην Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Στο μεταξύ, η Γαλλία θα προτείνει σήμερα ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών του ΟΗΕ που θα ζητεί εκεχειρία στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι η Γαλλία εξέταζε ένα τέτοιο βήμα.

Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρωσία έχει το δικαίωμα του βέτο σε τυχόν σημαντικό ψήφισμα.

Πηγή: newsbeast.gr