Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη με ξένους μαχητές να φτάνουν συνεχώς, τόσο για να υποστηρίξουν το Κίεβο, όσο και την Μόσχα, ενώ η Γαλλία μόλις επιβεβαίωσε ότι στις μάχες σκοτώθηκε ένας δεύτερος Γάλλος μαχητής που βρισκόταν στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Μάθαμε τα θλιβερά νέα για αυτόν τον θάνατο», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος, με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες (…) είναι σε επαφή», ανέφερε στη συνέχεια η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία, ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους που προέρχονται από την Δύση. Μάλιστα, από τις πρώτες μέρες του πολέμου, ξένοι στρατιώτες έχουν φτάσει στην Ουκρανία, με ορισμένους να κατηγορούνται για διασυνδέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις.

Παρόλα αυτά, η Ρωσία επίσημα χρησιμοποιεί στην Ουκρανία τους μουσουλμάνους Τσετσένους μαχητές του στενού συμμάχου του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, ενώ έχει στείλει και την ομάδα Wagner, που έχει δράσει στο πόλεμο της Συρίας και έχει κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με νεοναζί.

Πηγή: newsbeast.gr