Ο Σεργκέι Ορλόφ, αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη και το τί συμβαίνει εκεί, με τις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων να συνεχίζονται.

«Η πόλη έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά», δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Είμαστε οργισμένοι, όχι τόσο για τις υποδομές, αλλά για τον κόσμο. Δεν ξέρουμε πως να βοηθήσουμε τους κατοίκους μας που υποφέρουν μέσα στην πόλη», συμπλήρωσε.

Ο Ορλόφ ανέφερε πως η Ρωσία δεν επιτρέπει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της πόλης. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, υποστήριξε πως επιχείρησε να μπει εκ νέου στην πόλη κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (1/4), αλλά δεν τα κατάφερε. Τα στελέχη του θα προσπαθήσουν και πάλι σήμερα.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη τροφής και πρώτων ειδών. «Άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να τρώνε τρεις φορές την ημέρα, τώρα τρώνε τρεις φορές την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτητιστικά.

Από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια

Μια οχηματοπομπή λεωφορείων που μετέφεραν εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένων κατοίκων της πολιορκούμενης Μαριούπολης, έφτασε απόψε στη Ζαπορίζια, την ουκρανική πόλη που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα λεωφορεία μετέφεραν κατοίκους της Μαριούπολης που είχαν καταφέρει να φτάσουν στην κατεχόμενη από τους Ρώσους πόλη Μπερντιάνσκ, όπου τους παρέλαβε η οχηματοπομπή, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών στο Γαλλικό Πρακτορείο και επίσημους αξιωματούχους.

Πηγή: newsbeast.gr