Η Ρωσία τελικά υπαναχώρησε από την θέση της, ότι θα πληρώνει τα χρέη της σε ρούβλια και τελικά εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Μάλιστα, Αμερικανός αξιωματούχος, δήλωσε μιλώντας ανώνυμα, ότι είναι μια κίνηση της Μόσχας για να «αποφύγει την χρεοκοπία».

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε ότι κατάφερε να πληρώσει 564,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα ευρωομόλογο του 2022 και 84,4 εκατομμύρια δολάρια για ένα άλλο ομόλογο του 2042 σε δολάρια, ως το νόμισμα που αναφέρεται στα ομόλογα.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι διοχέτευσε τα απαιτούμενα ποσά στο υποκατάστημα της Citibank στο Λονδίνο, ενός από τους λεγόμενους φορείς πληρωμής των ομολόγων των οποίων η δουλειά είναι να τα εκταμιεύουν στους επενδυτές που αρχικά δάνεισαν τα χρήματα στη Μόσχα

«Οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στο νόμισμα έκδοσης των αντίστοιχων ευρωομολόγων – σε δολάρια ΗΠΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. «Έτσι, οι υποχρεώσεις εξυπηρέτησης των κρατικών ευρωομολόγων εκπληρώθηκαν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr