Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την ουκρανική πλευρά για κατάπαυση του πυρός στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης, ώστε να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι στρατιώτες και να μεταφερθούν σε ιατρικά κέντρα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένα καθεστώς σιγής (των όπλων) είναι σε ισχύ επί του παρόντος και ένας ανθρωπιστικός διάδρομος άνοιξε για τον σκοπό αυτό, μέσω του οποίου τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρονται προς τα νοσοκομεία στο Νοβοαζόφσκ», έδαφος που ελέγχεται από τις ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις.

τραυματισμένο μέλος του Αζόφ στη Μαριούπολη
Τραυματισμένος στρατιώτης στο εργοστάσιο Azovstal

Επίσης, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την απομάκρυνση των τραυματισμένων στρατιωτών από το Azovstal.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεσούκ, έχουν απομακρυνθεί όλοι οι άμαχοι από την περιοχή, όμως παραμένουν πάνω από 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, με την πλειοψηφία να φέρεται πως είναι μαχητές του τάγματος του Αζόφ.

«Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες που χρειάζεται να απομακρυνθούν κατεπειγόντως», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ενημέρωση, που έκανε πριν από λίγες ημέρες.

Πηγή: newsbeast.gr