Εκτός λειτουργίας φαίνεται πώς τέθηκαν τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της Ουκρανίας, τα οποία επιτρέπουν να μεταφέρονται δυτικά όπλα, πυρομαχικά, εφόδια και εφεδρείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Δεν διευκρίνισε σε ποια τμήματα του δικτύου αναφερόταν, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της προηγουμένης εναντίον ουκρανικών υποδομών καίριας σημασίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, επλήγησαν όλοι οι στόχοι που είχαν οριστεί.

Το Κρεμλίνο διεμήνυε πρόσφατα πως θα καταστρέψει «όλα» τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία κράτη μέλη του NATO.

«Όλοι οι στόχοι επλήγησαν», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενεργειακές υποδομές που εφοδιάζουν την ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία και το σύστημα μεταφορών της Ουκρανίας καταστράφηκαν.

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν προχθές πως υπήρξαν διακοπές τις ηλεκτροδότησης σε αρκετές τοποθεσίες, έπειτα από μαζικά πλήγματα με πυραύλους και UAVs. Ωστόσο, η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις του κατέρριψαν τη μεγάλη πλειονότητα των πυραύλων και των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες που δίνουν τα μέρη για τις εξελίξεις στον πόλεμο είναι πολύ συχνά αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία με πυραύλους που εκτοξεύουν αεροσκάφη και πλοία από τα μέσα Οκτωβρίου. Τα πλήγματα στις υποδομές προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, πλήττοντας εκατομμύρια Ουκρανούς εν μέσω του χειμώνα.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr