Το ίδρυμα της UEFA για τα παιδιά (UEFA Foundation for Children) θα χορηγήσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στα παιδιά της Ουκρανίας, τα οποία έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή, όπως δήλωσε σήμερα (1/3) ο πρόεδρος του κυβερνώντος οργάνου του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Περισσότεροι από 660.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία, όπου ο πόλεμος σαρώνει για έβδομη ημέρα, και έχουν μεταβεί σε γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

«Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων και είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της υγείας τους» δήλωσε ο Τσέφεριν, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ιδρύματος.

Το ίδρυμα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα χορηγήσει ένα επιπλέον πακέτο έκτακτης βοήθειας 100.000 ευρώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μολδαβίας, η οποία συνεργάζεται με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσει παιδιά και πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

«Περνάμε πρωτόγνωρες στιγμές, με χιλιάδες ουκρανικές οικογένειες να αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μολδαβίας, Λεονίντ Ολεϊνισένκο.

Το ταμείο έκτακτης βοήθειας θα χρησιμοποιηθεί επίσης εν μέρει για την παροχή φαρμάκων και προμηθειών στα νοσοκομεία παίδων στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr