Αυστηρό μήνυμα κατά της Ρωσίας στέλνει ο πρόεδρος της Γαλλίας ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε χαρακτηριστικά την Τρίτη (23/8) από τη διεθνή κοινότητα να μην επιδείξει «καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού» απέναντι στη χώρα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν μπορούμε να δείξουμε καμία αδυναμία, κανένα πνεύμα συμβιβασμού, διότι αφορά την ελευθερία όλων μας και την ειρήνη σε όλες τις πλευρές του πλανήτη», δηλώνει σε βιντεομήνυμά του στην σύνοδο κορυφής της «Πλατφόρμας της Κριμαίας», στην οποία συμμετέχουν τα κράτη που υποστηρίζουν την Ουκρανία.

«Να επιλέξει την διπλωματία για την αποκατάσταση της ειρήνης»

Ο Εμανουέλ Μακρόν επίσης κάλεσε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία «να σταματήσει τις εχθροπραξίες, να αποσύρει τα στρατεύματά της από το σύνολο του ουκρανικού εδάφους και να επιλέξει την διπλωματία για την αποκατάσταση της ειρήνης».

Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την μάχη της Ουκρανίας διαχρονικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με πολλούς συμμάχους και φίλους της Ουκρανίας, κάνουν τα αναγκαία για να υποστηρίξουν την μάχη σας», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η αποφασιστικότητά μας δεν έχει αλλάξει και είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε αυτήν την προσπάθεια διαχρονικά», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: newsbeast.gr