Νέο πακέτο εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εισήγαγε σήμερα, Πέμπτη (23/6) η Βρετανία σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η «Ειδοποίηση προς Εξαγωγείς» έκανε λόγο για νέα μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν απαγορεύσεις για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία σε μια σειρά προϊόντων και σε τεχνολογία, την εξαγωγή καυσίμων αεροσκαφών, καθώς και την εξαγωγή στερλινών ή τραπεζογραμματίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε επίσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχουν νέοι περιορισμοί στην παροχή τεχνικής βοήθειας, καθώς και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, κεφαλαίων και υπηρεσιών μεσιτείας που σχετίζονται με εισαγωγές σιδήρου και χάλυβα.

Στην εν λόγω ανακοίνωση καθορίζεται επιπλέον κατάλογος προϊόντων, τα οποία απαγορεύεται να εξαχθούν, όπως προϊόντα και τεχνολογία για επιχειρήσεις εσωτερικής καταστολής, προϊόντα και τεχνολογία που σχετίζονται με χημικά και βιολογικά όπλα, προϊόντα και τεχνολογία που σχετίζονται με τη ναυτιλία, επιπρόσθετα προϊόντα και τεχνολογία διύλισης, καθώς και επιπλέον προϊόντα και τεχνολογία από κλάδους κρίσιμης σημασίας.

Πηγή: newsbeast.gr