Κυρώσεις στον Ουσμάνοφ, ο οποίος είχε επενδύσει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Έβερτον, και στον πρώην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ ανακοίνωσε πως επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση.

Με τις πρόσθετες κυρώσεις αυτές «στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι θα πλήξουμε τους ολιγάρχες και όσους συνδέονται στενά με το καθεστώς του Πούτιν και τον βάρβαρο πόλεμό του. Δεν θα σταματήσουμε. Ο στόχος μας είναι να παραλύσουμε τη ρωσική οικονομία και να οδηγήσουμε στη λιμοκτονία την πολεμική μηχανή του Πούτιν», ανέφερε την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Συνολικά, μαζί με τους Ουσμάνοφ και Σουγκάλοφ, η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει κυρώσεις σε 13 Ρώσους ολιγάρχες και σε περισσότερα από 220 πρόσωπα και εταιρείες, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα, από την πλευρά του Λευκού Οίκου έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ επίσης στοχεύουν σε «επιπλέον άτομα της Ρωσικής ελίτ και μέλη των οικογενειών τους που εξακολουθούν υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Πούτιν παρά την βίαιη εισβολή του στην Ουκρανία».

Πηγή: newsbeast.gr