Η είδηση για το θάνατο του Ρώσου στρατηγού Κουτούζοφ, ανακοινώθηκε την Κυριακή, από τον πολεμικό ανταποκριτή, Αλεξάντρ Σλάντκο. Λίγα 24ωρα μετά έρχεται ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών να επιβεβαιώσει το θάνατο.

«Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους» του στρατηγού Ρόμαν Κουτούζοφ, «ο οποίος έδειξε με το παράδειγμά του πώς να υπηρετείς την πατρίδα» ανάρτησε στην εφαρμογή Telegram, ο Ντένις Πουσίλιν.

«Όσο οι στρατηγοί μας θα μάχονται στο πλευρό των στρατιωτών, η χώρα μας και το έθνος μας θα είναι ανίκητα», πρόσθεσε ο αυτονομιστής ηγέτης δημοσιοποιώντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του αξιωματικού.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε ενώ οι ρωσικές δυνάμεις και οι αυτονομιστές σύμμαχοί τους επιτίθενται στο ουκρανικό Ντονμπάς και σφοδρές μάχες μαίνονται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του ρωσικού στρατού έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι γνωστός, καθώς οι ρωσικές αρχές σπάνια ανακοινώνουν τις απώλειές τους.

Στα τέλη Μαρτίου, μια τελετή φόρου τιμής στον υποδιοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Αντρέι Παλίι, ο οποίος έπεσε στη μάχη στην Ουκρανία κοντά στη Μαριούπολη, πραγματοποιήθηκε στην προσταρτημένη Κριμαία. Τον Απρίλιο, η κηδεία του στρατηγού Βλαντίμιρ Φρολόφ τελέσθηκε στην Αγία Πετρούπολη και οι τοπικές αρχές είχαν δηλώσει με την ευκαιρία αυτή πως βρήκε «ηρωικό θάνατο» στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr