Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια να επισκεφθεί τον τόπο όπου την Παρασκευή σημειώθηκε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, καταδικάζοντας το περιστατικό στην φυλακή Ολενίβκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι οικογένειες πρέπει επειγόντως να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις για το τί συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένων των αμερόληπτων ερευνών, για να βοηθήσουν να προσδιοριστούν τα γεγονότα πίσω από την επίθεση και να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος ή η εντολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να διενεργεί δημόσιες έρευνες για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό να διενεργήσουν έρευνα για τους θανάτους δεκάδων αιχμαλώτων που κρατούνταν από τους υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές.

Πηγή: newsbeast.gr